Остані відгуки
    September 2022
    M T W T F S S
     1234
    567891011
    12131415161718
    19202122232425
    2627282930  
    Архів

    Меморандум про співпрацю між Чорноморським (Одеським) Регіональним відділенням Української екологічної академії наук та національним природним парком Білобережжя Святослава

    23 серпня 2022 року в м. Одеса був підписаний Меморандум про співпрацю між громадською організацію «Чорноморське (Одеське) Регіональне відділення Української екологічної академії наук» в особі голови Степанова В’ячеслава Миколайовича, з однієї сторони, та Національним природним парком «Білобережжя Святослава», в особі директора Коваля Віктора Васильовича, строком на 5 років.

    Меморандум передбачає співпрацю наших організацій в напрямку імплементації Проекту регрантингу «Чорноморський природоохоронний «Hub» (ЧМП-ХАБ) з моніторингу та відновлення роботи об’єктів природно-заповідного фонду», а саме у створенні та наповненні цифрової платформи для обміну досвідом і даними щодо заподіяної об’єктам природно-заповідного фонду України шкоди, завданої військовими діями, відновлення постраждалих природних комплексів та об’єктів ПЗФ в цілому (в тому числі після закінчення війни).

    Виконання робіт в рамках даного Меморандуму дозволить нашим фахівцям та спеціалістам інших об’єктів природно-заповідного фонду оцінити наслідки військових як на природні комплекси та їх раритетні елементи, так і на роботу установ ПЗФ в цілому. Обмін практичним досвідом в рамках даного Проекту вкрай необхідний для налаштування роботи установ в умовах, коли виконання природоохоронних функцій або дуже обмежено, або стає неможливим до деокупаії територій та їх розмінування.

    Звісно, війна буде негативно впливати на навколишнє середовище та роботу установ ПЗФ ще довгі роки після свого закінчення, тому науково обґрунтоване відновлення є вкрай важливим питанням, що також зазначено у Меморандумі.

    Так, війна є дуже страшною трагедією для нашої країни, але будь-яка війна у свій час закінчується та змінюється миром. Тому ми повинні і захищати, і відновлювати наше природне надбання, щоб передати його нашим нащадкам.

    З Повагою, Адміністрація НПП Білобережжя Святослава

    Комментарии закрыты.