Остані відгуки
    August 2023
    M T W T F S S
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    28293031  
    Архів

    Колишньому директору НПП оголошено підозру

    Колишньому директору національного природного парку «Білобережжя Святослава», який більше ніж 10 років керував парком, оголошено підозру про отримання 330 тис грн. зарплати за фіктивного працівника, в рамках кримінального провадження 12021152100000323, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань 18.11.2021. Матеріали досудового розслідування перебувають в провадженні СВ ВП №7 Миколаївського РУП ГУНП в Миколаївській області.

    Так, за процесуального керівництва Миколаївської окружної прокуратури повідомлено про підозру колишньому керівнику національного природного парку «Білобережжя Святослава» у привласненні чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем та видачі завідомо неправдивого офіційного документу (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).  

    За даними слідства, екскерівник, зловживаючи своїм службовим становищем, з 2012 по 2019 роки на підставі підроблених табелів обліку робочого часу заволодів понад 330 тис. грн., виплачених в якості заробітної плати особі, яка жодного дня не працювала у парку.

    Санкція статті передбачає покарання у виді обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

    Національний природний парк «Білобережжя Святослава» в рамках даного кримінального провадження отримав процесуальний статус потерпілого.

    Станом на сьогодні, правоохоронними органами вже завершено досудове кримінальне  розслідування, стосовно дій колишнього директора НПП «Білобережжя Святослава» за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст. 191 та  ст. 366 КК України за період з 2012 по 2019 роки, який безпідставно нараховував та сплатив заробітну плату, матеріальну допомогу, відпускні людині, яка не працювала в установі та навіть деякий час перебувала за кордоном.

    Зокрема, в рамках вище зазначеного досудового розслідування, судовим  експертом було підтверджено факт безпідставного нарахування та виплати заробітної плати гр. України О., що призвело до нанесення  шкоди (збитків) НПП «Білобережжя Святослава» на суму більше 330 тис. грн.

    Враховуючи, що колишній директор НПП «Білобережжя Святослава» відмовився добровільно відшкодувати завдану шкоду, адміністрацією національного природного парку «Білобережжя Святослава» було підготовлено цивільний позов в рамках згаданого кримінального провадження, з метою відшкодування матеріальної шкоди в розмірі 330 тис грн., завданої колишнім директором національного природного парку «Білобережжя Святослава», які були безпідставно привласнені останнім.

    Найближчим часом обвинувальний акт разом з цивільним позовом будуть передані до суду, але з огляду на дії адвокатів колишнього директора, які не довіряють суддям Очаківського районного суду Миколаївської області (подані відповідні клопотання), розгляд даної кримінальної справи буде проводитись в іншому суді, що в свою чергу, з огляду на територіальну віддаленість та воєнний стан, ускладнить можливість прибуття до суду для надання показів багато чисельним свідкам, у тому числі співробітникам Парку.

    Звертаємо увагу, що задокументований працівниками правоохоронних органів факт нанесення Парку збитків, через нарахування та виплату, колишнім директором, заробітної плати не існуючим працівникам є, нажаль, непоодиноким, адже є достовірні факти, які свідчать про це.

    Комментарии закрыты.