Остані відгуки
    May 2024
    M T W T F S S
     12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031  
    Архів

    Екологічно-інформаційна кампанія “Безбар’єрність – зручно всім” в Білобережжі

    В рамках екологічно-інформаційної кампанії “Безбар’єрність – зручно всім!”, екомарафону “Весна іде …” та екоосвітньої програми “Відчуй природу на дотик” у КЗ “Немирівська спеціальна школа” Вінницької обласної Ради, відбувся екологічно-освітньо-розважальний захід “КульбабаБум”.

    Зібравшись на шкільній галявині, учні 1 класу із задоволенням спостерігали цвітіння весняно-сонячних квітів, якими просто було “усіяно” все навколо.

    Ця жовто-гаряча квітка має безліч назв: “маївка”, “чичик”, “дикий молочай”, “летючка”, “бабка”, …Але більшість цю квітку називають просто: “КУЛЬБАБА”.

    З давніх-давен цією квіткою не лише милувалися. З неї виготовляли ліки, готували смачні страви, заварювали ароматний чай.

    Також ці квіти, наші прабабусі, вплітали у вінок, яким прикрашали себе не лише на свята. Тож учасники заходу вирішили підтримати давню національну традицію наших пращуріа із плетіння вінків і назбирали букети для їх виготовлення.

    Ці яскраво-жовті квіти, гармонійно переплітаючись разом із пахучими травами, в руках юних майстинь перетворилися на дуже гарну стародавню етнічну прикрасу – український вінок.

    ЛЮБИЙ ДРУЖЕ!

    Коли ти залишаєшся наодинці з Природою спробуй, через дотик, ВІДЧУТИ ЇЇ СИЛУ ТА МУДРІСТЬ, і пригадати нашу давню традицію.

    Відділ рекреації та еколого-освітньої роботи

    Комментарии закрыты.